DENİZLİMİZ

Denizlispor'a Başarılar Dileriz. (Poyraz Boya)

Denizli’de Dronlarla Yapılan Trafik Denetimleri Sürücülerin Dikkatini Çekiyor

Denizli’de trafik denetimlerinde dronlar etkin bir rol oynuyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan dronlar, KGYS ve EDS ile entegre çalışarak trafik ihlallerini saptıyor. Işıkları ihlal eden, emniyet kemeri takmayan ya da telefon kullanan sürücüler dron kameralarıyla tespit edilip uygulama noktalarına bildiriliyor. İhlal yapan sürücülere anında cezai işlem uygulanıyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ercan Korucu, dronların kullanımının trafik güvenliğini artırdığını belirterek, denetimlerin sürücülerin kurallara uymasını teşvik ettiğini ifade etti.

Denizli’de Dronlarla Yapılan Trafik Denetimleri Sürücülerin Dikkatini Çekiyor
10 Aralık 2023 - 15:05
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Denizli’de trafik güvenliğini sağlamak ve ihlalleri önlemek adına gelişen teknolojiye başvuruluyor. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe trafik birimleri, kent genelinde sıkı trafik denetimleri gerçekleştiriyor. Bu denetimlerde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve dronlar aktif olarak kullanılıyor.

Farklı bölgelerde uçan dronlar, trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri tespit ederek bu bilgiyi anında emniyet güçlerine iletiyor. Işıkları ihlal eden, emniyet kemeri takmayan veya seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücüler, dron kameraları tarafından kaydedilip denetim noktalarına bildiriliyor. İhlal tespit edilen sürücülere, uygulama noktasında cezai işlem uygulanıyor ve gerekli uyarılar yapılıyor.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ercan Korucu, hava araçlarının aktif kullanımının, trafik kazalarını azaltma hedefine hizmet ettiğini ifade etti. Korucu, dronların sürücüler üzerinde gözlem etkisi yaratmanın, trafik kurallarına uyumu artırdığını belirterek, “Vatandaşın dronu görmesi çok mümkün olmuyor. Buradaki amacımız, her noktada bir dronun bulunduğu algısını oluşturarak vatandaşlarımızı kurallara uymaya çağırmak” dedi.

Denetimlerin, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını teşvik ettiğini ve böylece trafik güvenliğinin arttığını belirten trafik ekipleri, bu teknolojik yöntemlerin etkin bir şekilde kullanılmasının kentteki trafik kazalarının azalmasına önemli bir katkı sağladığını ifade ediyor.