DENİZLİMİZ

Denizlispor'a Başarılar Dileriz. (Poyraz Boya)

MB Başkanı Erkan reel sektör toplantılarına devam ediyor

MB Başkanı Erkan reel sektör toplantılarına devam ediyor
10 Aralık 2023 - 15:16
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize, reel sektör görüşmeleri kapsamında, yarın İstanbul’da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Toplantısı’na, 13 Aralık Çarşamba günü de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi ile İstişare Toplantısı’na katılacak.

Erkan, 29 Kasım’da İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve 7 Aralık’ta Ankara Sanayi Odası (ASO) ile toplantılar gerçekleştirmişti.

TCMB Başkanı Erkan, ASO toplantısında, “Temmuzda 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor.” ifadesini kullanmıştı.

Erkan’ın reel sektör ile yaptığı toplantılarda, para politikasının yanı sıra Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) başta olmak üzere TCMB’nin yatırım ve ihracata desteklerinin büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

TCMB, yeni YTAK programına 3 yıl boyunca toplam 300 milyar lira limit tahsis edilmesinin planlandığını duyurmuştu. İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde ise toplam faiz maliyetine üst sınır getirilerek iskonto oranı azami yüzde 25,93’te sabit tutulmuştu.


NTV’yi sosyal medyadan takip edin

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN