DENİZLİMİZ

Denizlispor'a Başarılar Dileriz. (Poyraz Boya)

DENİZLİ HONAZ DA KİRAZ HASADI BAŞLADI

DENİZLİ nin Honaz ilçesinde kiraz üreticileri hasada başladı.

DENİZLİ HONAZ DA KİRAZ HASADI BAŞLADI
06 Haziran 2019 - 12:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

‘nin ilçesinde üreticileri hasada başladı. İlçede 16 bin dönüm üzerinde üretimi yapılan, kalın kabuğu ve lezzeti sayesinde ve İskandinav ülkelerine ihraç edilen Honaz kirazında, bu yıl yaşanan yüzde 30’luk rekolte artışı üreticileri memnun etti.Denizli’nin Honaz ilçesinde, lezzeti ve kalın kabuğu nedeniyle tercih edilen Honaz kirazı için çiftçiler de yoğun bir hasat dönemi mesaisine başladı. Üreticiler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bahçelerine giderek, olgunlaşan kirazları merdivenleri yardımıyla topluyor. Yaklaşık 16 bin dönüm arazi üzerinde üretimi yapılan kirazın fiyatı ve kalitesi üreticiyi memnun etti. Mevsim şartlarının elverişli gitmesi nedeniyle, kirazı olarak bilinen ‘A 900’ cinsi üretiminde geçmiş yıllara oranla yüzde 30’luk bir artış yaşandı. Kalitesine göre kilosu 10-15 lira arasında alıcı bulan Honaz kirazı, iç piyasada tüketilmesinin yanı sıra , , , , gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Honaz Ziraat Odası Başkanı Hasan Yelek, ilçede üretimi yapan çiftçilerin rekolteden memnun olduklarını belirtip, Bu yıl ürünlerimiz gayet güzel ve kaliteli. 14-15 bin ton hasadı yapmayı bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl mevsim şartları nedeniyle çiftçimiz mağdur olmuştu. Bu yıl, geçen yıla oranla yüzde 30’luk bir rekolte artışı yaşandı. Lezzeti ve şeker oranı yüksek olan Honaz kirazı, kabuğu kalın olduğu için ihracata da oldukça elverişli dedi.
ÜRETİCİLERİ REKOLTEDEN MEMNUN
üreticilerinden Harun İnce de, bahçelerinde kiraz toplamaya başladıklarını ifade ederek, 1 ay boyunca hasat yapıp kirazlarımızı toplayacağız. 3-4 yıldır yağış nedeniyle ürünlerimizin kalitesi istediğimiz gibi değildi. Bu yıl öyle bir sıkıntımız yok. Kirazlarımızın kalitesi ve tadı gayet iyi. Rekoltemiz istediğimiz gibi oldu diye konuştu.