DENİZLİMİZ

Denizlispor'a Başarılar Dileriz. (Poyraz Boya)

Sel Sonrası Esnaf Yaralarını Sarıyor

Sel sonrası esnaf yaralarını sarıyor Denizli deki su baskınında en çok esnaf mağdur oldu Sel baskınına uğrayan Denizli Çarşı sında esnafın binlerce TL lik zararı varDENİZLİ – Denizli de dün gece aşırı yağış nedeni ile su baskınına uğrayan iş yerlerinde temizlik çalışmaları devam ederken,…

Sel Sonrası Esnaf Yaralarını Sarıyor
10 Ekim 2018 - 22:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sel sonrası esnaf yaralarını sarıyor
Denizli’deki su baskınında en çok esnaf mağdur oldu
Sel baskınına uğrayan Denizli Çarşı’sında esnafın binlerce TL’lik zararı var

DENİZLİ – Denizli’de dün gece aşırı yağış nedeni ile su baskınına uğrayan iş yerlerinde temizlik çalışmaları devam ederken, çarşı esnafı sel nedeniyle binlerce TL zararlarının olduğunu söyledi. Gün ağardığında selin oluşturduğu manzara daha net bir şekilde ortaya çıktı.
Denizli’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayıtı olumsuz etkiledi. Kentte birçok ev ve iş yerlerini su bastı. Dükkanı su içinde kalan esnaflar sabah saatlerinde iş yerlerine dolan çamurlu suyu boşaltıp, temizlik yaptı. Esnaf ayrıca hasar tespit çalışması da yaptı. Su çekilince çamur içinde kalan dükkanlarda esnaflar, selde zarar gören ürünlerini kurtarmaya çalıştı. Bazı esnafların elektronik ürünleri bozulurken bazılarının ürünleri ise çamur içinde kaldı. Sel nedeniyle binlerce lira zarar gördüklerini belerten esnaflar, yetkililerden bir an önce soruna çözüm bulmalarını istedi. Malları su içinde kalan esnaflar, mallarını kuruması için dışarıya çıkardı.
İş yerini su basan Ali Girgin isimli bir esnaf, elektronik ürünlerinin kısa devre yaptığını ve düzeltmeye çalıştıklarını belerterek, “Denizli’nin gözbebeği olan Denizli Çarşısı,yağmur yağdığı zaman bu çarşıyı sürekli ses basıyor, eşyalar yüzüyor. Zararımız var, parkeler yerinden kalktı. Cihazlar kısa devre yapmış, şuan ona bakıyoruz” dedi.
Telefon aksesuarı satışı yapan Hasan Turgut ise, dükkanında 7 bin lira maddi hasar meydana geldiğini belirterek, “Birçok malzemeyi çöpe attık. Her seferinde sel basıyor, ekranlar çöp oldu, bazı telefonlar gitti. Mağdur olduk ve mağduriyetimizi hiçbir şekilde telafi etmiyorlar. Ortalama 7-8 bin lira zararım var. O kadar malzeme alıyoruz, tablet, cep telefonu kılıflarını çöpe attık. Yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadı” diye konuştu.